Over Sonya

Foto @ Ninny Duarte Lopes

Een kleurrijke, zelfbewuste en maatschappelijk betrokken vrouw die met een open blik de wereld in kijkt. Geboren en getogen in Rotterdam met wortels in Kaapverdië. Dit is hoe ik mezelf omschrijf.

Als klein meisje creëerde ik al mijn eigen podium door mijn gezelligheid, gevatte opmerkingen, verhalen en dansen. Als jong volwassene heb ik mijn dromen opzij gezet en de gebruikelijke paden bewandeld. Ik ging studeren, werken, trouwen, had een vaste baan, kreeg kinderen en woonde in een rijtjeshuis met twee auto’s voor de deur. Toen de magische 40 naderde werd mijn wereld op z’n kop gezet. Tijdens de crisis raakte ik mijn vaste baan kwijt. Ik ging nadenken over hoe ik mijn leven wilde voortzetten. Een vuurtje in mij had al die jaren gesmeuld, maar brandde nooit. Dit was het moment om mijn leven om te gooien en andere keuzes te maken.

In 2015 startte ik met SonyaSpreekt vanuit de wens om mijn talent als dagvoorzitter en talkshowhost te gaan inzetten. Wat ik als klein meisje al spelenderwijs deed, ging ik nu in het echt doen. In de loop der jaren heb ik met veel plezier evenementen en festivals gepresenteerd en bijeenkomsten gemodereerd. Ik produceerde mijn eigen Storytelling Event waarin ik zelf ook de storyteller ben. Ook maakte ik mijn droom waar door mijn eigen Talkshow @Sonya te starten.

Mijn lifestyle is totaal veranderd. Mijn vuurtje brand constant en ik geniet nu meer van de mooie moment in het leven.

 

Hieronder een aantal publicaties naar aanleiding van mijn Storytelling Event: